SAVOJKÅLSTÆRTE

 

200 g savojkål

2-3 rødløg

lidt smør/olie til stegning


Æggemasse;

5 æg

1 dl plantemælk/mælk

1/2 dl fløde

80 g revet manchego ost

ca 1 tsk salt og lidt peber

2 spsk pinjekerner


ca 1/2 dl havreklid og lidt smør til tærtefadet


Start med at skære din savojkål ud i mindre stykker (ca 3x3 cm) og vask det godt, ved at massere det i en skål koldt vand. Der kan godt gemme sig en del sand i de yderste lag. Læg derefter kålen i en gryde og damp det i 3 min. Lad det dryppe af i en sigte.

Skær rødløgene i tynde både, og gør dem bløde på stegepanden i lidt smør/olie. Efter et par minutter tilsættes kålen, og der steges videre 3-4 minutter.

Smør dit tærtefad med smør, og drys med havreklid....erstat evt med rasp.

læg din kål og løg i fadet, drys osten over, og hæld til sidst æggemassen på.

Øverst drysser du med pinjekerner, og bager tærten i ca 20-25 min ved 200 grader.


Tip....gem dit kogevand fra kålen og drik det senere. Det er basedannende og sundt for din krop.

Jeg bruger manchego ost da det er nemmere for kroppen at fordøje end alm ost. Alternativt kan du bruge bøffelost/frisk mozzarella.

Server med en lækker salat til. På billedet har jeg brugt en salat med spidskål, appelsin, gulerødder og en god marinade...selvfølgelig toppet med knas.


 

 

Livs-huset.dk v/ Annette Bille, Humleballe 38, Søvind, 8700 Horsens, Tlf. +45  61 27 79 02, CVR 34922063    Send email - klik her

Webdesign: Bodil Stoltenberg - bodilstoltenberg@gmail.com