SPINATTÆRTE MED LAKS

Spinattærte med laks

 

Dej:

2 dl quinua mel

1 dl grahamsmel

1 dl speltmel

1 tsk bagepulver

½ tsk salt

60 g smør eller ½ dl olivenolie

ca 1 dl plantemælk eller mælk

 

Fyld:

450 g frossen spinat, optøet i en sigte

5 æg

2 ½  dl fløde ell soyafløde

¾ tsk salt

Peber

 

600 g røget laks

 

Start med at lave dejen til tærtebunden, ved at blande alle de tørre ingredienser sammen, og derefter tilsætte smør og mælk. Dejen skal være blød, så mærk efter om der skal tilsættes mere mælk. Rulles derefter ud og lægges i et smurt tærtefad.

Pisk æg med fløde og krydderier. Pres det sidste væske fra spinaten og kom den op i æggemassen.

Hæld æggemassen i og bag den i ovnen ca. 30 min ved 200 grader.

Serveres varm med kold røget laks, og et lækkert quinuabrød til.

Laks og quinua smager fortræffeligt sammen.

Tip...spring tærtedejen over, og smør i stedet fadet med smø,r og drys med havreklid. Det er både sundere og nemmere.

 

 

Livs-huset.dk v/ Annette Bille, Humleballe 38, Søvind, 8700 Horsens, Tlf. +45  61 27 79 02, CVR 34922063    Send email - klik her

Webdesign: Bodil Stoltenberg - bodilstoltenberg@gmail.com