TÆRTE MED LØG OG PORRER

Tærte med løg og porrer

Dej:

2 dl quinua mel

2 dl ølandsmel/speltmel

1 tsk bagepulver

1 æggeblomme

60 g smør eller olivenolie

1 tsk salt

1 dl mælk eller plantemælk

 

Fyld:

2 porrer

2 rødløg i tynde både

4-5 æg

1 dl kogt kold quinua

1- ½  dl kaffefløde

lidt salt og peber

 

Start med at lave dejen ved at blande alle ingredienserne sammen. Hvis det er svært at samle dejen, så prøv med lidt mere mælk. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform, og prik den med en gaffel.

Løgene steges på en pande i lidt olie, så de bliver bløde og klare.

Porrerne renses og skæres i skiver. Læg dem i en lille gryde med vand og kog dem i ca. 4 minutter. Hæld derefter vandet fra.

Pisk æg, fløde, quinua, salt og peber sammen i en skål.

Læg fyldet i tærteformen. Hæld til sidst æggemassen over og bag tærten i ca. 35 minutter ved 200 grader.

Server tærten varm og med en dejlig grøn salat til. F.eks snittet iceberg salat med appelsinstykker og tør ristede pinjekerner.

 Tip...i stedet for at lave dej, så kan du smøre din tærteform, og drysse havreklid på.

 

Livs-huset.dk v/ Annette Bille, Humleballe 38, Søvind, 8700 Horsens, Tlf. +45  61 27 79 02, CVR 34922063    Send email - klik her

Webdesign: Bodil Stoltenberg - bodilstoltenberg@gmail.com